Tabbouleh
Ingredienser:
1 stor knippe slätbladig persilja (ca 5 dl finhackad)
3 st tomater
1 st liten rödlök
1,5 dl kokt bulgur
1 dl finhackad färsk mynta
3-4 msk färskpressad citronsaft
0,5 dl olivolja
Salt
Antal portioner: 4-6
Jag gör den inte alltid så finhackad som si bör (som ni kanske ser på bilden). Men det är lite av en smaksak! Vi gillar den snäppet grövre..
Gör så här:
Koka bulgurn enligt recept på kartongen.
Skölj av alla grönsakerna.
Börja sedan med att finhacka tomaterna och lägg dem gärna i ett durkslag så de rinner av lite.
Finhacka persiljan och myntan. Lägg dem i en stor skål och tillsätt citronsaft och olivolja.
Lägg i tomaterna i skålen (när de runnit av lite).
Finhacka rödlöken och lägg ner i skålen
Blanda om allt lite, innan du sedan häller i den kokta (avrunna) bulguren i skålen och blanda om alltihop.
Smaka av med lite salt och blanda några extra varv.
Servera!