Jordgubbar med rårörd vaniljsås
Ingredienser:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde (40%)
+ Så mycket .Jordgubbar ni vill ha..
SANDRA TIPSAR:
Finhacka lite färsk mynta från trädgården och blanda ner i ”såsen”. Ger en liten extra tuch.. (inte för mycket, då smakar det tandkräm). Eller bara strö lite finhackad mynta uppepå vid servering..
Gör så här:
1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker lite lagom fluffigt.
2. Vispa grädden så att den blir ganska fast i konsistensen.
3. Blanda sedan ihop ägg-och-socker-vispet i den vispade grädden,
Klar att servera till de färska jordgubbarna!
INFORMATION:
Just i detta recept så serverades den råröda vaniljsåsen till färska jordgubbar. Men ni kan givetvis servera den till vadsomhelst som ni brukar ha ”vanilj vaniljsås” till. Dvs mjuka kakor, pajer, andra bär osv.
Recept från: Fredriks Fika