Grillade Padrons
Ingredienser:
- 200 gram Pimientos de Padron
- 1 msk olivolja
- Flingsalt
Ev lite chiliflakes att strö på..
Superenkelt och jättesmarrigt tillbehör till sommarmaten! Går att variera chilisarna och kryddningen, beroende på hur hett man vill ha samt vilka chilisar man har hemma…
Gör så här:
Värm upp grillen, så den är redo.
Tvätta av chilisarna/padrones du tänkt att grilla.
Placera padrones i en skål och ringla över olivoljan. Rör runt litegrann så att alla blir täckta av olivoljan.
När grillen är redo lägg på chilin på grillen. Vänd på dem mellan varven så de grillas jämnt.. när de fått lite färgfläckar här och var så är de färdiga.
Ta av dem från grillen och lägg i en skål eller på en tallrik. Strö på flingsaltet och servera!
Extra: Ifall du vill ha lite mer hetta, en liten wist.. strö även på lite chiliflakes samtidigt som flingsaltet.