Ostfyllda Padrones
Ingredienser:
- Pimientos de Padron
(el annan lite större fyllningsbar chili) - Färskost
(Cream cheese, Philadelphia el liknande) - Riven ost
(någon sort du gillar)’ - 1-2 st medelheta chili
(givetvis kan du ta starkare om du vill)
Gör såhär:
Ta fram de chilisarna du tänkt att fylla och dela dem på mitten (så du får två långa ”båtar” att fylla). Ta knivudden och skrapa ur ev kärnor och stora hinnor.
Ta fram ett fat som du kan blanda fyllningen på. Klicka upp färskosten på fatet (brukar göra på 200 gr), riv ner lite lagom med ost (kanske 40-50 gr)och mosa ihop det lite.
Ta sedan fram den lite starkare chilin du valt. Dela den och rensa ur innanmätet (frön o överdriva hinnor).. finhacka sedan chilisarna och blanda ner i oströran.Nu är fyllningen klar!
Nu ska dy fylla de större chilisarna med lagom mycket röra och sedan välja hur du vill tillaga dem..
Mitt recept är lite ”svävande” eftersom smaken och möjligheterna är oändliga. Styrkan är något du styr själv över, beroende på vad du gillar!
En annan smaksak är hur mycket du vill fylla dem med och storleken på chilin du använder. Därför är det svårt att skriva hur många chilis, eller hur mycket fyllning du ska göra!
Jag ger dig ett ungefär.. 🙂
TVå tillagningssätt
- 1. Slå på ugnen på 200 grader och lägg dina fyllda chilis på en ugnsfast form.. och låt dem grilla i ugnen i ca 13-15 min (de bör ha fått lite färg på oströran/toppen).
- 2. Grilla dem på grillen. Lite pillrigt, men väldigt gott. Håll koll så de inte blir för brända, men oströran ska ha hunnit smälta lite ( fått färg. Går att använda stekhåll, folie osv också (tänk på att osten gärna droppar ner på elden om de välter eller är hål i chilin).